Шуменци предпочитат да имат на трапезата си шаран за Никулден. Ден

...
Шуменци предпочитат да имат на трапезата си шаран за Никулден. Ден
Коментари Харесай

Шаранът държи първенството като избор за Никулден

Шуменци избират да имат на трапезата си  шаран за Никулден . Ден преди празника  ползата към рибата се ускорява.

Взел своята риба е и Герчо Николов. Неговият избор -  шаран. И има доктрина - Всяка люспа води до левче, споделя мъжът и не сменя за нищо рибата. Рецептата за подготвяне към този момент не е ясна, защото се избира от брачната половинка, той дава отговор за яденето.
 Клиентите търсят прясна риба dariknews.bg
Шаран е купил и Никола Николов, който ще бъде най-таченият хазаин като именик. Той обаче има и още една риба за празника - толстолоб и я хвали. Въпреки че той дава отговор за избира на рибата, признава, че е делегирал правата по готвенето на брачната половинка си.
 
Не обичам пълнена, по тази причина ще е пържена, обаче отбелязва Никола като условие към домакинята.-->
 Клиентите търсят прясна риба dariknews.bg
Най-много се предлага шаран на рибния пазар в Шумен. Живата риба върви по 6 лв. кг, а най-често хората търсят към 1.5 кг шарани, изясняват продавачите. Стоката в Шумен най-често се доставя от близки развъдници и язовири.
Има няколко белега, по които да познаем прясната риба. Ето и няколко съвета от експертите от Българската организация по сигурност на храните.

 Клиентите търсят прясна риба dariknews.bg

Върху повърхността на прясната риба има доста тъничък пласт слуз, в случай че слузта е изобилна, а пластът компактен, това значи, че рибата е престояла по-дълго време. Люспите на рибата би трябвало да са блестящи, компактно залепени за тялото. Не би трябвало да има разкъсвания. Хрилете би трябвало да са с розово-червен цвят. Очите би трябвало да са бистри. При натискане с пръст, вдлъбнатината би трябвало да изчезне бързо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР